Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

Turneul cu baletul clasic “Lacul lebedelor”!

Concerte Azi prezinta: 
Genuri: 
Va invitam in: 
-
Pe data de: 
Duminică, Noiembrie 20, 2016
Joi, Decembrie 8, 2016
Vineri, Decembrie 9, 2016
Sâmbătă, Decembrie 10, 2016
Duminică, Decembrie 11, 2016
Luni, Decembrie 12, 2016
Miercuri, Decembrie 14, 2016
Joi, Decembrie 15, 2016
Vineri, Decembrie 16, 2016
Sâmbătă, Decembrie 17, 2016
Duminică, Decembrie 18, 2016
Adresa: 
-
Rezervari si informatii la: 
-

Lacul Lebedelor
Compania  "St. Petersburg Classical Balet of Andrey Batalov’’ este creata de Andrei  Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski .

UPDATELa cererea publicului: Doua reprezentatii cu “Lacul lebedelor” la TNB!

Absolvent al Academiei de Balet Vaganova  din Rusia , Andrei Batalov  este pe scena de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai tarziu, devine  prim solist al Teatrului Mariinski.

El apartine unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinara tehnica care-i permite a fi in rand  cu  dansatori  legendari de balet  din trecut si prezent ca  Vestris si Nijinsky , Baryshnikov si Julio Bocca. El detine o colectie unica de premii de la diferite concursuri internationale de balet . A fost castigator a medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) si la Paris (1997). El a castigat premiul 2 la Concursul International Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul 1 si Mihail Baryshnikov la Arabesque-96,  Concursul de Balet din Perm (1996) si Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997).

In repertoriu la Mihailovski (1992-1994) si Mariinsky Teatre (din 1994), Batalov executa  roluri principale in  urmatoarele balete : "Cavalerie halt", "La Sylphide", "Le Corsaire", "Don Quijote", "La Bayadere" "Manon", "Scheherazade", "Romeo si Julieta", etc.

La  Royal Balet danez (2000-2002), Repertoriul sau a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle") si balete contemporane de Peter Martins si
 Kevin O 'Dale .

Batalov colaboreaza  cu cei mai buni dansatori ai Teatrului Mariinsky - Altynay Asylmuratova, Diana Vishneva, Ulyana Lopatkina, Elvira Tarasova precum si cu legenda 1960-1970 Nadejda Pavlova (Bolshoi Theatre). In calitate de director artistic al companiei, Andrei Batalov intentioneaza sa urmeze marile traditii ale baletului rus lasate  de marii maestri ai trecutului - Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, Mihail Fokin.

Astazi Batalov nu numai ca danseaza el insusi, dar, de asemenea, invata pe altii - din 2010 el este un coregraf al Teatrului Mihailovski. Printre absolventii sai, de exemplu, renumitul Leonid Sarafanov. Și, in 2014, a deschis la Sankt-Petersburg, Teatrul de balet clasic, la care a devenit director artistic.
 
St. Petersburg  Classical Balet  of Andrei Batalov este o companie tanara si dinamica, in mod clar educata  in cea mai buna traditie ruseasca.

Stele  ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko- Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko- Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir Statnii , Ucraina sunt solistii principali ai companiei   iar corpul de balet  este de inalta clasa.

Compania de Balet intruneste  50 de artisti profesionisti , absolventi ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova si  ai celor mai mari scoli de dans din Rusia si Ucraina, care sunt conduse de catre maestri de balet mari, fosti dansatori emeriti.
Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg  Classical  Balet ‘’  imbina capodopere ale baletului clasic 
cum ar fi : "Lacul lebedelor", "Spargatorul de nuci" si "Frumoasa din padurea adormita" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" "Giselle"  de A.Adam, "Les Sylphides"  de Michel Fokine ,  "Don Quijote", "Paquita" de L. Minkus si coregrafia contemporana - Alexei Miroshnichenko, Emil Faski si altele.

‘’St. Petersburg  Classical Balet  of Andrei Batalov’’ este mandra de artistii sai, care, prin talentul si creativitatea lor, garanteaza succesul companiei, artistii avand  un nivel artistic mare.

Decorul si costumele sunt create de maestrii in arta teatrala si sunt  magnifice ; au efectuat turnee in Japonia, Spania, Elvetia, Germania, Franta, Italia , Cehia. , in toamna sunt invitati in turneu in SUA .

Limbajul artei este universal si etern. Este o limba care n-are nevoie de traducere, care poarta peste tot armonia si creativitatea.
 
Muzica  de  P.I.Ceaikovski
Libretul: Vladimir Berghicev si Vasilie Gheltzer
Coregrafia: Marius Petipa si Lev Ivanov
Scenografia: Evgenii Gurenco
Pictor de Costume:  Vera Poliudova
ODETTE/ ODILE : MARIA POLIUDOVA
SIEGFRIED : VLADIMIR STATNII

Noi date confirmate pentru turneul cu baletul clasic “Lacul lebedelor”! 

Gratie interesului crescut al publicului fata de baletul clasic „Lacul lebedelor”, au fost adaugate inca patru orase pe itinerarul turneului. 
10 decembrie –  Pitesti, Casa de Cultura a Sindicatelor 
14 decembrie – Brasov, Sala Reduta
17 decembrie – Constanta, Casa de Cultura a Sindicatelor 
18 decembrie – Craiova, Teatrul National Marin Sorescu

„Lacul lebedelor” va fi pus in scena de catre Compania de balet clasic din Sankt Petersburg, condusa de reputatul prim balerin si coregraf Andrei Balatov.  Spectacolul, in patru acte, celebreaza traditia scolii ruse de balet, in cea mai pura forma a sa: https://youtu.be/2EnnT8oQ1PI

Celebra poveste a printeselor transformate in lebede, va ajunge in aceasta iarna in 11 orase. Programul complet al turneului este urmatorul:
20 noiembrie – Opera Nationala din Timisoara
8 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Satu Mare
9 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea
10 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Pitesti
11 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Ramnicu Valcea
12 decembrie – Teatrul National din Bucuresti
14 decembrie – Sala Reduta din Brasov
15 decembrie – Casa de Cultura a Studentilor din Iasi
16 decembrie – Teatrul de Vara Radu Beligan din Bacau 
17 decembrie – Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta
18 decembrie – Teatrul National din Craiova

Bilete pentru baletul “Lacul lebedelor” din 12 decembrie, din Bucureşti, se gasesc la casa de bilete a Teatrului National si online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro si blt.ro.

Biletele pentru reprezentatiile din tara se gasesc la sala de spectacol si online pe startickets.ro si bilete.ro. 

“Lacul lebedelor” are la baza lucrarea omonima al lui Piotr Ilici Ceaikovski, acesta fiind, de altfel, cel mai cunoscut si indragit balet al compozitorului rus. 
Povestea ce face sa tresara inimile spectatorilor inca de la premiera ce a vut loc in anul 1877 pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova, este tesuta in jurul printesei Odette, ce a fost blestemata de hainul vrajitor Rothbart sa isi traiasca zilele transformata in lebada. Doar dragostea netarmuita poate spulbera vraja, iar soarta pare sa fie de parte Odettei, cand i-l aduce in cale pe frumosul print Siegfried, care se indagosteste iremediabil de ea. Flacara sperantei se stinge insa, cand Siegfried cade prada siretlicurilor vrajitorului si ii jura credinta fiicei acestuia, Odile, pe care o confunda cu Odette.  Ce se intampla mai departe si care va fi deznodamantul povestii veti afla asistand la spectacol. 

Despre Andrey Batalov si Compania "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’

Andrey Batalov are o cariera remarcabila, ce se intinde pe durata a peste 20 de ani. Inca de foarte tanar a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg, prim solist al Teatrului Mariinski, a facut parte din la Baletul Regal din Danemarca. Repertoriul sau a inclus roluri principale clasice, precum Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle"), dar si aparitii in balete contemporane de Peter Martins si Kevin O 'Dale. De sase ani este si coregraf al Teatrului Mihailovsk.

In 2014 Andrey Balatov a intemeiat Compania de balet clasic ce ii poarta numele, care duce mai departe traditia scolii ruse de balet clasic. Stele  ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko - Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko - Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir sunt solistii companiei, iar corpul de balet  este de inalta clasa. Compania Andrey Balatov include  50 de artisti profesionisti, absolventi ai Academiei de Balet Vaganova din Rusia  sau a altor mari scoli de dans din Rusia si Ucraina.
Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg  Classical  Balet ‘’  imbina capodopere ale baletului clasic precum "Lacul lebedelor", "Spargatorul de nuci" si "Frumoasa din padurea adormita" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" si "Giselle"  de A. Adam, "Les Sylphides"  de Michel Fokine ,  "Don Quijote" si "Paquita" de L. Minkus cu lucrari contemporane.

Afis: 
Feed: 
No

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.