Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

Marcian Petrescu si Trenul de Noapte

 

Marcian Petrescu este un muzician instrumentist (muzicuta), cel mai bun instrumentist de gen din Romania !
Solist vocal, textier, compozitor de BLUES.
Profesor de muzicuta, tehnician reparator si customizer de muzicute.
S-a nascut sub semnul Capricornului, pe data de 1 ianuarie 1974, in Busteni, Jud. Prahova.
 
 
Am inceput studiul muzicutei ca autodidact in anul 1996, iar intre 1998 si 2000 am condus in orasul Onesti, prima mea formatie numita BLUES SYNDICATE. Am cantat pe plan local in diverse locatii, incununarea activitatii noastre fiind concertele pe care le-am sustinut in deschidere pentru PASAREA COLIBRI si VITA DE VIE, la editiile din 1999 si 2000 ale Festivalului Berii “AURORA”Brasov, desfasurate in Parcul Central al municipiului Onesti.
In septembrie 2000 am infiintat in localitatea BISTRITA,alaturi de claviaturistul Florin Bejan(onestean de origine), TRENUL DE NOAPTE, la ora respectiva Singura formatie din Romania care aborda genul HARMONICA BLUES. Pana in august 2002 am concertat cu mare succes in toate cluburile importante de gen din Bucuresti(Laptaria Enache, Green Hours, Swing House, Art Jazz, Gutenberg, Piranha,etc.) precum si in alte locatii din marile orase ale tarii(Timisoara, Craiova, Tg. Mures, Bacau, Bistrita, Cluj,etc.).
Am participat cu mare succes la editia din august 2002 a prestigiosului BIBI Jazz & Blues Festival ,desfasurat la Vama Veche, prilej cu care am fost subiectul unui reportaj special, realizat de catre DORU IONESCU pentru emisiunile REMIX si Vara Extrema din cadrul canalului TVR 2 al Televiziunii Romane.
In tot acest timp am cantat ca invitat in diverse concerte de club sau in festivaluri, alaturi de artisti de gen ai Romaniei:Florin Ochescu, Sorin Chifiriuc, Berti
Barbera, Nightlosers, Eugen Caminschi, A.G. Weinberger,etc.
 
In perioada noiembrie 2002 - 2003 am cantat alaturi de Florin Bejan sub titulatura The STORYTELLERS intr-un contract in Malta. A fost un proiect de blues acustic, primit cu entuziasm de publicul maltez.
Incepand din iulie 2003 m-am lansat ca muzician liber profesionist, oferindu-mi serviciile trupelor si artistilor de gen care au nevoie de un muzicutist profesionist de blues, versatil si in genurile rock, country, folk.
In luna octombrie a anului 2003 am fost cooptat de catre MIHAI GODOROJA in proiectul sau MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT.
In paralel cu activitatea de muzician angajat in diverse formule, ultimii patru ani au fost dedicati altor doua activitati importante, tot in aria BLUESului.
Astfel, intre 2000 - 2005 am fost publicist colaborator la trei prestigioase reviste de profil muzical editate in Bucuresti(MUSICAL REPORT si ART & ROLL) si la nivel national revista “SUNETE”, semnand paginile dedicate Marilor Maestrii ai muzicutei de blues si Istoriei acestui instrument in evolutia genului.
 
 
In ultimii patru ani am inceput sa ma afirm ca UNICUL TEHNICIAN de muzicute de blues din Romania, specializat in repararea si mai ales in imbunatatirea lor cu rezultate superioare celor de fabrica !
 
Din ianuarie 2005 am inceput si activitatea de profesor de muzicuta.
In decembrie 2006, s-a lansat sub egida casei de discuri EVOLUTION RECORDS/NOVA MUSIC, albumul “CAPRA VECINULUI” al formatiei MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT muzicuta in 13 din cele 14 piese ale albumului.
 
Am parasit formatia BLUE SPIRIT in 29 august 2007 si in prezent conduc propria formatie – TRENUL DE NOAPTE.
In noiembrie 2007 a aparut primul album al proiectului, intitulat “DEPENDENT DE BLUES”(Soft Records) UNICUL ALBUM de Harmonica Blues din Romania !!!
Pe 20 martie 2009 a fost lansat oficial, printr-un concert de mare succes la HARD ROCK CAFE, cel de-al doilea album al proiectului meu, intitulat "POVESTILE BLUESULUI"(Soft Records).
Formatia TRENUL DE NOAPTE a concertat in deschiderea a doua turnee(un total de 12 concerte in anii 2007 si 2008!) ale muzicianului american SUGAR BLUE, (cotat in prezent drept CEL MAI BUN MUZICUTIST DE BLUES din LUME !!! care-mi este prieten de suflet si idol !), si in deschiderea concertului legendarului  muzicutist american CHARLIE MUSSELWHITE(17 mai 2009 HardRock cafe).
 
Marcian Petrescu si Sugar Blue
 
 
Despre formatia "TRENUL DE NOAPTE"
 
Proiectul “TRENUL DE NOAPTE” a renascut in 2007, dupa o pauza de cinci ani.
Totul a pornit de la un concert sustinut pe scena festivalului de blues “BLUZAU 2006”, sustinut la Buzau, cand sub titulatura “ELECTRIC STORYTELLERS”, Marcian Petrescu si bunul sau coleg si prieten, chitaristul Florin Giuglea au sustinut un recital incendiar pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Buzau, la invitatia lui Tolea Postovei.
Reactia publicului i-a motivat pe cei doi muzicieni sa persevereze si in scurt timp ofertele de concerte sau inmultit, sustinand recitaluri in cluburi de profil din, Timisoara, Arad, Zalau, Tg. Mures, Sighisoara, Sibiu, Braila, Deva(filmat de ONE TV Deva), Cluj, Iasi, Vama Veche, Constanta(unde au impartit scena alaturi de pianistul Harry Tavitian intr-un concert ce a ridicat publicul in picioare, bisul dat alaturi de Harry aducand publicul in delir !!!) si fireste si in Bucuresti, unde au cantat pana in prezent cu “casa inchisa“ in cluburile Big Mamou, Green Hours, Art Jazz.
 
Spectacolul pe care il propun, sub titulatura “ELECTRIC STORYTELLERS”, este in momentul de fata unicat in Romania atat prin repertoriul extrem de inspirat, axat atat pe piese de referinta din perioada clasica, cat mai ales prin piese din perioada moderna a bluesului, interpretate intr-o maniera unica, dinamica, plina de neprevazut prin latura interactiva cu publicul(caruia i se povestesc tot felul de intamplari inedite din marea istorie a bluesului, totul asezonat cu anecdote despre marii muzicieni ai genului), la care se adauga un sunet extrem de original si bogat datorat abordarii “electrice” a pieselor, cu chitara electrica si muzicuta amplificata.
Vocea speciala a lui Marcian Petrescu, care nu cauta in nici un moment sa imite accentul si frazarea negrilor americani, modul in care sunt construite povestile ce insotesc fiecare piesa, simtul umorului absolut debordant de care da dovada si mai ales textele in limba romana compuse de el si care relateaza intamplari pline de savoare din viata omului obisnuit dar si teme serioase de comentariu social sau povesti de dragoste(ex. FEMEIA TA-I URATA, PE-UN DRUM GRESIT, NU MA MAI STRESA, CICALEALA EI MA INNEBUNIT, ZI DE ZI cu prietenii cant blues, IUBIREA TA E CA UN CANCER, DEPENDENT DE POKER, etc…), sunt dublate de virtuozitatea uneori absolut uluitoare din pasajele solistice de muzicuta(dovada clara a faptului ca este in prezent cel mai bun muzicutist din Romania),
totul sustinut admirabil de interpretarea chitaristica extrem de dinamica a lui Florin Giuglea, fara indoiala unul dintre cei mai buni instrumentisti din tanara generatie, care la doar 28 de ani este deja o certa valoare!
Toate aceste ingrediente garanteaza un spectacol total in care nici unul dintre artistii de pe scena nu se menajeaza, feelingul deosebit al interpretarii simtindu-se in fiecare nota a instrumentelor, in fiecare cuvant rostit sau cantat. Nu este deci de mirare ca deja a aparut si o oferta de a realiza un disc sub titulatura
“TRENUL DE NOAPTE”, sub care Marcian a activat intre 2001 - 2002 conducand un cvintet de blues de reala valoare,recunoscuta de publicul extrem de avizat, de oameni din presa, dar si de marea masa a celor prezenti la concertele lor din perioada amintita.
 
Pagina oficiala a proiectului Trenul De Noapte este: http://www.softrecords.ro/unArtist.php?artistId=35&nume=Trenul%20de%20Noapte
O alta adresa pe care v-o recomandam este: http://www.reverbnation.com/marcianpetrescutrenuldenoapte# unde puteti asculta melodiile de pe cele 2 albume Marcian Petrescu si Trenul De Noapte.
 
Propunerea se concretizeaza in noiembrie 2007 sub egida casei de discuri SOFT RECORDS, prin aparitia primului album intitulat “DEPENDENT DE BLUES” Jumatatea lunii octombrie 2007 este marcata de plecarea lui Florin Giuglea si sosirea unui nou chitarist in persoana lui Calin Turcanu, pe numele sau de scena Mr. CYFER. In paralel de pune la punct si noua formula a trupei TRENUL DE NOAPTE, in varianta de cvartet, prin cooptarea unei sectii ritmice de mare talent , formata din FLORIN LUNGU –chitara bas si PETRICA IPATIE – baterie.
Se incepe seria de concerte de promovare a viitorului album si a noii formule de trupa, care culmineaza in 2007 si 2008 cu seria de spectacole sustinute in deschiderea showurilor lui SUGAR BLUE, muzician american de o imensa valoare, CEL MAI BUN MUZICUTIST DE BLUES AL MOMENTULUI !
In anul 2008, Florin Lungu paraseste formatia din motive familiale si este inlocuit de Robert Ardeleanu, un basist extrem de talentat si foarte tanar(23 de ani in prezent) !
In data de 31 Martie 2008, formatia TRENUL DE NOAPTE castiga PREMIUL PENTRU BLUES PE ANUL 2007, in cadrul unei gale prezidata si prezentata de catre reputatii oameni de jazz FLORIAN LUNGU si ALEXANDRU SIPA, organizata la centrul Cultural TINERIMEA ROMANA.
Premiul a fost acordat pentru: albumul DEPENDENT DE BLUES(Unicul album de blues al anului 2007 in Romania si PRIMUL ALBUM DE “HARMONICA BLUES” realizat in Romania pana in acest moment), pentru succesul turneului sustinut alaturi de muzicianul american SUGAR BLUE(cel mai important bluesman american prezent in Romania dupa 1989), muzicianului MARCIAN PETRESCU(pentru promovarea MUZICUTEI in bluesul practicat in Romania si ca o recunoastere a valorii lui ca instrumentist CEL MAI BUN MUZICUTIST DE BLUES din Romania in acest moment !!!) si pentru activitatea concertistica extrem de sustinuta a formatiei TRENUL DE NOAPTE.
Pe 10 iunie 2008, formatia castiga LOCUL 1 in cadrul concursului CUPA PRESEI LA CANTAT Tuborg 2008.
20 mai 2009 marcheaza aparitia noului album de studio POVESTILE BLUESULUI.
Prin urmare, “TRENUL DE NOAPTE” este o formatie puse pe fapte mari si speram ca
viitoarele concerte sa dovedeasca acest lucru.
 
Formatia poate fi contactata la :
Mobil – (004) – 0751 511 846 – Marcian Petrescu
 
In rest, veti afla mai multe despre Marcian Petrescu si Trenul de Noapte si despre concertele lor urmarind site-ul nostru.
Media: 

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.