Infiintat in februarie 1992, chiar de ziua Sf. Valentin, grupul s-a numit initial «Simbioze» pentru ca se formase practic din contopirea a doua grupuri si un solist.
Dupa numai doua luni, titulatura devine «Karma», ca o constientizare a destinului care-i unise si care avea sa le calauzeasca pasii in viitor.
ACTIVITATE
Inca din 1992, de la infiintare, activitatea grupului nu se rezuma numai la participari in festivaluri. Astfel, inregistreaza patru piese in studiourile Radio (1992, 1994), la propunerea Dorinei Zdroba si a lui Titus Andrei. Sunt invitati in emisiuni radio-tv (Radio Tineret, Romantic, Radio 21, Antena Bucurestilor, Contact, Actualitati, TVR, Tele 7, Antena 1, Prima), concerteaza in renumite cluburi bucurestene: Heard&Heavy (actual Back Stage), Club Z, Casa Eliad, Green Hours, Salsa You&Me, Ecran Club, Piranhia, Cotton Club, sustine concerte si recitaluri in tara "Exces" si "Pub’s" (Craiova), "Groove Garden" (Brasov), "La Partid" (Lehliu) si in Bulgaria.
In octombrie 1998, canta in deschiderea trupei Talisman in turneul acestora de promovare a primului album, care s-a desfasurat in Ardeal, precum si in deschiderea altor nume sonore din muzica romaneasca cum ar fi Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Ducu Bertzi si altii. Sunt deseori invitati sa sustina recitaluri la diferite lansari, reuniuni, intalniri, receptii, vernisaje etc.
In anul 1995, lanseaza cu ajutorul sponsorului Milcons SRL, doua albume "Cand lumina va veni" si "Sfinte cantece-nghetate" (un album de colinde proprii), la magazinele Muzica si Music Center, albume editate de Alpha Sound, odata cu lansarea primului album infiintandu-se la Giurgiu si Fan-club Karma, probabil primul fan-club folk din tara, ce numara 30 de tineri.
In anul 1996, intra in componenta cenaclului "Trupa Vis" cu care sustine o serie de spectacole in tara si editeaza inca doua albume "Suflet de vazut prin noapte" si "Trupa Vis in concert".
Pe 25 mai 2002, cu prilejul aniversarii clubului turistic Amurg, lanseaza la Giurgiu in prezenta OTV, cel de-al treilea album „Fiii Amurgului", o premiera nationala, continand 17 piese de drumetie.
Din ianuarie 2004 Karma canta lunar in Clubul Expirat, din 2006 la Casa de cultura a studentilor Grigore Preoteasa si din octombrie 2007 in Clubul «Clock’s» unde si-a format deja un public fidel si entuziast care vine consecvent la concerte cantand toate piesele grupului. Din octombrie 2008 incep concertele in 100 Crossroads si din noiembrie in El Grande Comandante. Din Ianuarie 2009 in Clubul Vibes…. Pornind de la conceptul de soarta, din filozofia budhista, KARMA a reprezentat pentru tanarul grup giurgiuvean, destinul care le-a asternut in fata un drum lung si intortocheat, presarat cu bucurii si tristeti, realizari si esecuri, un drum intre «a fi» si «a nu fi».
Multe piese Karma nu numai ca sunt si astazi cunoscute, cantate si apreciate de un public diversificat, ci ele castiga si mai mult teren, capatand pe zi ce trece noi valente. Titluri ca Vantul, Poate, Country Palinka, Singuratate, Bunica, Poem Haiducesc, Ploaia si multe altele, sunt piese de referinta in repertoriul oricarui tanar sau mai putin tanar care cocheteaza intr-un fel sau altul cu muzica folk, fie ea pe scena, pe munte sau tot atat de bine in statiile de metrou, dar mai ales pe internet, acolo unde putem spune ca acestea detin o anumita suprematie in domeniu. Nu mai exista de multi ani un festival folk sau un concurs turistic in care sa nu fie prezentata cel putin o piesa Karma, chiar daca cei care le canta stiu sau nu ceva despre autori.
Succesul grupului se datoreaza in mare parte si felului de a fi al baietilor, a modului de abordare al publicului, precum si a repertoriului ce cuprinde o varietate de stiluri (country, balade haiducesti, prelucrari folclorice, cantece sociale, parodii, dar si cantece de suflet care prin mesaj fac sa vibreze ele mai ascunse corzi ale sufletului), ceea ce face ca de cele mai multe ori Karma sa fie chemata inapoi la scena de catre public.
Intr-o perioada de 17 ani, cand zeci de trupe pline de succes au aparut si au disparut nelasand in urma nimic, KARMA isi pastreaza spiritul, stilul si ascultatorii fideli chiar daca nu se afla in atentia posturilor radio-tv publice...
PALMARES
1992
"Floare de colt" - Giurgiu, locul 1;
1993
"Floare de colt" - Giurgiu, locul 1;
"Ion Minulescu" - Slatina, premiul special;
"Om Bun" - Bucuresti, locul 3;
1994
"Floare de colt" - Giurgiu, locul 2;
"Ion Minulescu" - Slatina, locul 2;
"Om Bun" - Bucuresti, locul 3;
"Corabia de aur" - Corabia, locul 1;
1995
"Floarea de colt" - Giurgiu, locul 1;
"Chitara de argint" - Reghin, premiul special;
"Rock, folk si jazz" - Craiova, locul 1;
"Floare de ger" - Calafat, locul 1;
1996
"Ion Minulescu" - Slatina, mentiune;
"Chitara de argint" - Reghin, locul 1;
"Imn varstelor tinere" - Targu Jiu, locul 1;
2000
"Tineretul Balcanilor" - Gabrovo (Bulgaria), premiul special;
"Festivalul castanilor" - Ploiesti, locul 2;
2001
"Festivalul castanilor" - Ploiesti, locul 3.
La concertele noastre gasiti cele trei albume Karma.
1. Uratura
2. Colinda trista
3. Seara de Craciun
4. Amintiri
5. Clin, clin
6. Vis de iarna
7. Drum si drum
8. Colinda saraca
9. Colindul celor drepti
10. Ideal suprem
11. Trei pastori (instrumental)
Pentru colaborari va rugam sa ne sunati la unul din urmatoarele numere de telefon:
Mai multe informatii despre Karma si concertele lor veti afla urmarind site-ul nostru.