Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

Festivalul European Music Open

Concerte Azi prezinta: 
Genuri: 
Va invitam in: 
Oradea
Pe data de: 
Duminică, Iunie 24, 2018
Adresa: 
Oradea
Rezervari si informatii la: 
-

Festivalul European Music Open

Festivalul European Music Open – Program complet​

European Music Open. Primăria Municipiului Oradea, cu sprijinul domnului Alexandru Badea, al Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), Teatrului de Stat „Regina Maria”, Episcopiei Greco-Catolice, Episcopiei Romano-Catolice de Oradea şi al Muzeului Ţării Crişurilor, organizează cea de-a treia ediție a festivalului cultural European Music Open.
Festivalul European Music Open se va desfăşura în mai multe locaţii reprezentative din Oradea (Muzeul Țării Crișurilor, Basilica Romano-Catolică, Teatrul Regina Maria, Sinagoga Sion, Cetatea Oradea, Catedrala Greco -Catolică) timp de 6 zile, în perioada 19 – 24  iunie 2018.

Detalii privind evenimentul European Music Open au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă de către organizatorii evenimentului: Mihai Jurca – directorul APTOR, cunoscutul tenor Alexandru Badea, dirijorul Voicu Popescu, Aurel Chiriac – directorul Muzeului Țării Crișurilor, Antonia Nica – directorul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, Victoria Balint – directorul artistic al Trupei Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Domnul Alexandru Badea, de origine orădean, tenor renumit pe plan internaţional, a vorbit despre succesul evenimentului la edițiile precedente și despre premierea Festivalului Internațional „European Music Open” pentru integrarea muzicii și a celorlalte arte într-un concept pluridisciplinar inovator în cadrul Galei Premiilor Anuale ale Revistei “Actualitatea Muzicală” a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România pe anul 2017.

”Constat cu bucurie că proiectul pe care l-am propus administrației orădene își dovedește viabilitatea, așa cum arată și premiul acordat de către Revista “Actualitatea Muzicală” a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, fapt ce conferă  evenimentului vizibilitatea națională și nu numai. Din faptul că se vorbește despre festivalul de la Oradea avem cu toții de cîștigat”, a spus conoscutul tenor Alexandru Badea.

La fel ca și în anii trecuți, și această ediţie a festivalului European Music Open oferă publicului ocazia unei întâlniri unice cu nume sonore din lumea artelor, a literelor, a muzicii, printre care putem aminti: artistul plastic Ion Grigorescu, scriitorul Călin-Andrei Mihăilescu, dirijorul Shuya Okatsu, soprana Brigitta Kelle, tenorul Hironori Jo, mezzosoprana Maria Popa, bas-bariton Johannes von Duisburg, Corul de Copii Radio, dirijor Voicu Popescu, Castro Romero Flamenco și compania sa, Cătălin Ștefănescu – realizatorul și gazda programului ”Garantat 100%” de la TVR, Corul Madrigal, dirijor Anna Ungureanu.

Directorul APTOR Mihai Jurca a vorbit despre particularitățile ediției din acest an: ”Față de ediția de anul trecut, în acest an abordăm ușor diferit programul evenimentului. Astfel, că vineri, 22 iunie și sâmbătă, 23 iunie vom avea două evenimente în aceeași zi, evident care nu se vor suprapune ca oră a desfășurării. Totodată, se va afla la Oradea, în premieră, Corul de Copii Radio condus de dirijorul Voicu Popescu și cunoscutul realizator al programului „Garantat 100%”, dl Cătălin Ștefănescu, care îl va avea ca invitat la Teatrul Regina Maria pe baritonul George Petean”.

Bilete pe BILET MASTER

Afis: 
Feed: 
No

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.