Bine ai venit pe concerte-azi.ro!

Vrei sa iesi undeva diseara?

Afla pe www.concerte-azi.ro unde poti gasi o atmosfera placuta, apoi cheama-ti prietenii si hai sa petrecem o seara memorabila.

Daca stii de vreun eveniment care nu este pe site sau vrei sa colaborezi cu noi, te rugam sa ne contactezi folosind formularul de contact.

Bun venit

„Spargatorul de nuci” dincolo de granitele baletului

Body: 

„Spargatorul de nuci” dincolo de granitele baletului
 
Bucurestenii se pregatesc pentru reantalnire cu “Spargatorul de nuci:” pe 13 decembrie la Sala Palatului creatia lui Ceaikovski, pe un libret de Marius  Petipa, va fi pusa in scena de Compania de Balet Clasic Andrey Batalov din Sankt Petersburg. Celebra fantezie  este una dintre cele mai indragite povesti de iarna ale tuturor timpurilor, asa ca, in decursul vremii a trecut si dincolo de granitele baletului clasic, pasaje din lucrare fiind transpuse pe acorduri de jazz, rock sau pop. 
 
Cel care a reinterpretat prima oara in maniera proprie muzica lui Ceaikovski a fost nimeni al decat „Ducele” – adica Duke Ellington care a  lansat in 1960 albumul „The Nutcracker Suite.” Aranjamentele orchestrale realizate atunci de celebrul jazz man in colaborare cu Billy Strayhorn au fost ulterior integrate in reperturilor multor orchestre simfonice din lume. 
https://youtu.be/pJHHAXvx878
 
In 1996 a venit randul americanilor din Trans-Siverian Orchestra sa se inspire din fantezia lui Ceaikovski: muzicienii au ales sa includa pe albumul de debut „Christmas Eve and Other Stories” piesa instrumentala  „A Mad Russian's Christmas",  ce duce muzica din Spargatorul de nuci in sfera rockului simfonic. 
https://youtu.be/6P9xxJ4V7no
 
Si baietii de la Pet Shop Boys au fost fermecati de “Spargatorul de nuci”, asa ca au inserat un fragment din compozitia lui Ceiakovski in piesa “All Over the World”, de pe albumul “Yes”, lansat in anul 2009. 
https://youtu.be/5pBcBr8HaHs
 
Pe 13 decembrie Spargatorul de nuci va ajunge la Bucuresti in varianta sa initiala: balerini de origine rusa va vor incanta privirea cu eleganta si virtuozitatea lor pe parcursul a doua acte si 15 tablouri de o gratie desavarsita!
https://youtu.be/1npGPKk9cd8
 
 
Biletele se gasesc la Sala Palatului si online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro si blt.ro. Sunt in vanzare urmatoarele categorii de pret:
 
Categoria 1 – 200 lei
Categoria 2 – 150 lei
Categoria 3 – 120 lei
Categoria 4 – 100 lei

Afis EV: 
Data: 
Luni, Noiembrie 7, 2016
De retinut: 
No
Taguri: 

orange.ro

Copyright © Lix PC - Provider 2011

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.